Aloe Vera – Intrebuintari spectaculoase pentru sanatate

Aloe Vera este o specie suculenta de plante, care se dezvolta preponderent in mediile cu un climat tropical, fiind folosita ca planta medicinala timp de secole. Sucul obtinut din planta Aloe vera este un lichid cu densitate mare, fiind cunoscut in special pentru efectele benefice pe care le are in tratarea arsurilor solare. 


Stiai insa ca acesta reprezinta un adevarat elixir al sanatatii, pe care il poti consuma, in mod regulat, pentru a beneficia de o gama diversa de beneficii pentru sanatate si frumusete? Iata care sunt principalele avantaje ale utilizarii sucurilor terapeutice simple pe baza de Aloe Vera!

Aloe Vera contine compusi sanatosi din plante 

Aloe Vera este o planta de grosime considerabila, care are capacitatea de a stoca o cantitate sporita de apa, la nivelul frunzelor. Aceasta este utilizata pe scara larga in industria farmaceutica, in domeniul cosmeticii si in sectorul alimentar. Aceasta planta poate atinge dimensiuni de 30-50 cm lungime, asigurand astfel o cantitate considerabila de substante nutritive, benefice pentru sanatate si pentru frumusetea pielii.

Fiecare frunza de Aloe Vera este impanzita de tesuturi subtiri care stocheaza apa, iar acestea reprezinta sursa gelului cu efecte extraordinare, asociate tuturor produselor Aloe vera. Acesta contine cei mai importanti compusi bioactivi din plante, inclusiv antioxidanti, vitamine, minerale si aminoacizi, care produc efecte benefice asupra organismului si te ajuta sa iti mentii pielea frumoasa si sanatoasa.

Este recomandata atat utilizarea gelului de Aloe Vera la nivelul pielii cat si consumul sucurilor fito-nutritionale pe baza de Aloe Vera pentru ameliorarea simptomelor specifice diverselor afectiuni medicale.

Aloe Vera prezinta proprietati antioxidante si antibacteriene

Cu totii stim cat de importanti sunt antioxidantii pentru sanatate. Cati dintre voi insa cunoasteti faptul ca gelul Aloe Vera contine cei mai puternici antioxidanti, care fac parte din familia polifenolilor? 

Acestia, impreuna cu alte substante benefice din Aloe Vera, contribuie la inhibarea cresterii celor mai periculoase bacterii pentru organism, care pot provoca infectii cu efecte adverse serioase.

Aloe Vera accelereaza vindecarea ranilor

Gelul Aloe Vera si alte remedii pe baza acestuia reprezinta cele mai eficiente medicamente cu actiune locala la nivelul pielii, care poate trata leziunile, in special arsurile solare. Unguentul pe baza de Aloe Vera a fost aprobat inca din 1959 ca medicament pentru piele, cu eficienta dovedita.  

Studiile efectuate au aratat in mod clar faptul ca aceasta planta ofera un remediu naturist eficient pentru piele, in cazul pacientilor care se confrunta cu arsuri de gradul I si II. 


Aloe Vera contribuie la reducerea placii dentare

Afectiunile dentare sunt frecvent intalnite in randul populatiei din intreaga lume. Cu totii suntem la curent cu regulile de igiena dentara si cu produsele de intretinere recomandate de specialisti. Cati dintre voi insa cunoasteti efectele benefice ale gelului Aloe Vera, in acest caz?

Trebuie sa stiti ca acesta contribuie considerabil la reducerea placii dentare, care reprezinta o acumuluare de bacterii daunatoare cavitatii bucale.  Pentru a beneficia de avantajele importante ale acestui elixir, este recomandat sa il utilizati sub forma de suc Aloe Vera 100% pur, pentru clatirea zilnica a gurii, pana la eliminarea problemei. 

Tratamentul cu Aloe Vera contribuie la ameliorarea constipatiei

De-a lungul timpului, persoanele care au inclus remediile 100% naturale, pe baza de Aloe Vera in rutina lor zilnica de ingrijire si tratament, au observat si o ameliorare considerabila a simptomelor specifice constipatiei. 

Nu doar gelul Aloe Vera contribuie la obtinerea acestor efecte terapeutice, ci si latexul, un reziduu de culoare galbena, care se gaseste sub pielea frunzei. Toate aceste efecte benefice se datoreaza actiunii aloinei, o componenta din aceasta planta cu efecte laxative. 

Remediile pe baza de Aloe Vera imbunatatesc aspectul pielii

Gelul Aloe Vera reprezinta un adevarat elixir al frumusetii, contribuind considerabil la tratarea afectiunilor acesteia si la incetinirea procesului de imbatranire naturala a pielii. Studiile efectuate cu privire la acest efect terapeutic al plantei, au dezvaluit faptul ca aplicarea topica a gelului Aloe Vera sporeste productia de colagen, imbunatatind astfel elasticitatea pielii. 

Pentru a beenficia de aceste efecte deosebite, este recomandat sa utilizati acest tratament local timp de cel putin trei luni. In plus, studiile efectuate au aratat si faptul ca gelul Aloe Vera are capacitatea de a reduce eritemul sau roseata pielii, prin hidratarea corespunzatoare a acesteia. 

Tratamentul cu Aloe Vera ajuta la reducerea nivelului zaharului din sange

Cu totii stim ca nivelul crescut al zaharului in sange reprezinta principala cauza a unor afectiuni de sanatate importante. Daca va confruntati cu aceasta problema, puteti introduce remediile pe baza de Aloe Vera in rutina tratamentelor alternative pe care le considerati. 

Gelul obtinut din acaesta planta reprezinta un remediu utilizat cu succes in cazul diabeticilor, datorita capacitatii sale de a spori sensibilitatea la insulina. Prin urmare, gelul Aloe Vera, administrat conform indicatiilor, contribuie la imbunatatirea gestiunii nivelului zaharului in sange. 

Asadar, Aloe Vera reprezinta un adevarat elixir al sanatatii si frumusetii, pe care fiecare dintre noi ne putem baza, in fiecare zi!

2 thoughts on “Aloe Vera – Intrebuintari spectaculoase pentru sanatate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.