De ce sa introduci ghimbirul in alimentatia zilnica

De ce sa introduci ghimbirul in alimentatia zilnica

Link foto: https://pixabay.com/en/lemon-mint-ginger-food-healthy-3184267/

Cu siguranta ai mai auzit pana acum ca un consum regulat de ghimbir, te poate ajuta sa iti mentii organismul sanatos. Insa, trebuie sa stii ca este indicat sa consumi ghimbir in fiecare zi, in mai multe forme, pentru a te bucura de proprietatile sale miraculoase. Descopera de ce ar trebui sa fie ghimbirul unul dintre alimentele principale in fiecare zi si cum il poti consuma.

Ghimbirul are mai multe variante de consum. Poate fi folosit in prepararea prajiturilor, a mancarilor sau a diferitelor bauturi. Este cel mai cunoscut sub forma de ceai de ghimbir si iata de ce ar trebui sa te obisnuiesti sa il bei zilnic.

Reduce greturile matinale. Ceaiul de ghimbir consumat in fiecare zi te poate ajuta sa scapi de starile neplacute pe care le ai, mai ales dimineata. Daca esti insarcinata si ai greturi in fiecare dimineata, trebuie sa stii ca ceaiul poate fi produsul de care ai nevoie, insa, inainte de a-l consuma, trebuie sa intrebi medicul daca este recomandat in cazul sarcinii tale.

 

Imbunatateste refluxul gastroesofagian. Chiar daca este un condiment intepator la gust, are efecte benefice asupra organismului. Poate reduce acidul din stomac mult mai repede si mai bine, fata de orice alte medicamente folosite in acest sens. Are si rolul de a stimula digestia, imbunatatiind astfel functionarea intr-un mod optim a stomacului. Previne senzatiile de balonare, dar te scapa si de crampele si durerile de la nivelul stomacului.

 

Are proprietati curative. Gustul si aroma specifica a ghimbirului este data de uleiurile volatile, care au rol analgezic si sedativ. Datorita continutului de fier, magneziu, calciu, carbohidrati, proteine, potasiu, seleniu, sodiu si complexului de vitamine C, E, B, consumul zilnic de ghimbir favorizeaza muschii gastrointestinali, care imbunatatesc digestia.

 

Scade tensiunea. Ghimbirul imbunatateste circulatia sanguina din tot corpul si in acest fel ajuta si la relaxarea vaselor de sange. Previne formarea cheagurilor de sange si ajuta transportul de oxigen sa ajunga in toate organele vitale din corp.

 

Reduce inflamatiile articulare. Ceaiul de ghimbir te poate ajuta si sa scapi de febra musculara aparuta in urma unui efort fizic depus, dar si de durerile de ingheieturi ori luxatii, entorse sau inflamatii locale. Ai nevoie doar sa iti faci comprese cu ghimbir si vei observa cum durerea iti trece aproape instant.

 

Intareste sistemul imunitar. Din cauza schimbarilor bruste de temperatura, sistemul imunitar este primul afectat. Datorita antioxidantilor din compozitie, ceaiul de ghimbir consumat zilnic te poate ajuta sa previi afectiunile de sezon ori infectiile virale.

 

Este foarte eficient impotriva cancerului. Ghimbirul este considerat un tratament impotriva cancerului, avand efect antitumoral in leucemii. Este recomandat pentru consum si in cazul cancerului la san deoarece poate inhiba invazia, motilitatea, dar si aglutinarea celulelor canceroase.

2 thoughts on “De ce sa introduci ghimbirul in alimentatia zilnica

    1. Buna ziua,

      În pregătirea preparatelor precum supe, salate sau prăjituri, pudra de ghimbir se folosește ca și mirodenie. Este foarte bine cunoscută pentru întrebuințarea ei în prepararea turtei dulci și a prăjiturilor cu mere sau dovleac.

      de ex: La o cană cu apă clocotită se adaugă 1/2 linguriță ghimbir ras, o lingură de zeamă de lămâie şi o linguriţă de miere polifloră. Infuzia se bea o dată pe zi, la prânz sau seara înainte de culcare, în special în perioadele de stres prelungit sau pentru a reduce aciditatea gastrică.

      De asemenea, se poate amesteca cu ingredientele pentru supele cremă de legume. (ca și cantitate, în general 2 lingurițe)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.