ceaiul negru

Cu siguranță ați auzit și probabil ați și gustat ceaiul negru.

Aroma lui specifică, dar și proprietățile pentru sănătate fac din el unul dintre cele mai consumate tipuri de ceai, iar în unele țări este una dintre cele mai populare băuturi. Mulți oameni înlocuiesc cafeaua cu ceaiul negru, iar această schimbare se pare că aduce multe beneficii.

Află despre proprietățile ceaiului negru și despre cum funcționează în cele ce urmează.

– ceaiul negru este cel mai puternic în aromă și conține cea mai mare cantitate de cafeină dintre toate tipurile de ceaiuri. Cu toate acestea, cafeaua este mult mai puternică în conținut.
– este recomandat de medici pentru conținutul bogat în antioxidanți.
– poate fi folosit drept suplinitor al cafelei.

Acesta este creat din aceeași plantă folosită și pentru cel verde, alb etc. Diferențele dintre acestea sunt totuși date de procesul la care au fost supuse, iar ceaiul negru respectă o schemă de producție specifică.

1. Fiecare frunză este uscată. Dacă în trecut acest proces era făcut în mod natural, la soare, acum, pentru accelerarea producției și eficientizarea procesului, se folosesc ventilatoare speciale care pulsează aer în frunze, astfel încât toată „ofilirea” durează între 10-14 ore.

2. Procesul de masare este cel responsabil pentru beneficiile imense aduse de ceaiul negru. Frunzele sunt „masate” de mașinării pentru a elimina proprietățile în aer și pentru a produce efectul oxidant. Acest proces durează între 5 și 60 de minute.

3. Acestea sunt lăsate pentru 8 ore să își termine procesul de oxidare.

4. Ultimul pas este uscarea frunzelor și implică inmagazinarea tuturor antioxidanților în frunze, la temperaturi între 80 și 90 grade celsius, pentru 20-25 minute.

Ceaiul negru conține:

  • antioxidanți;
  • proteine;
  • carbohidrați;
  • minerale;
  • aminoacizi etc.

Beneficii

Chiar dacă încă nu este suficient de documentat, există un studiu care a concluzionat că participanții care consumau ceai negru regulat reușeau să atingă valori ale presiunii arteriale aproape de normal.

Diabetul zaharat are ca principală sursă un conținut peste limite de zahăr în organism, iar ceaiul negru poate scădea nivelul lui, printr-o metabolizare mai eficientă.

Este recunoscut pentru conținutul extrem de bogat în antioxidanți. Consumul acestuia poate elimina o cantitate considerabilă de radicali liberi, iar, de asemenea, poate opri distrugerea celulară. Acestea fiind spuse, ceaiul negru scade posibilitatea bolilor cronice ale inimii.

Studiile au concluzionat că ceaiul negru poate fi folosit pentru slăbit sau pentru îmbunătățirea generală a stilului de viață (poate preveni și obezitatea).

Ajută la reglarea nivelului de colesterol „rău”. Colesterolul LDL se depune pe artere și poate crea multiple probleme legate de sănătatea inimii.

Poate cel mai important rol pentru care ceaiul negru este folosit este: energia. Acesta, datorită conținutului din cafeină și aminoacizi, ajută la mărirea atenției prin stimularea creierului și, de asemenea, produce o stare de relaxare. Din acest motiv, multe persoane aleg să înlocuiască cafeaua zilnică cu o ceașcă de ceai negru.

Alte beneficii ale ceaiului negru:

1. Cei care consumă cafea regulat, știu că respirația urât mirositoare este greu de controlat. Dacă decizi că nu vrei să mai consumi cafea, ceaiul negru poate fi varianta potrivită pentru lupta cu această problemă. Cum se întâmplă acest lucru? Conținutul ceaiului poate omorî multe dintre bacteriile aflare pe limbă care creează aceasă senzație neplăcută.

2. Ajută sistemul tău digestiv. Îmbunătățește generalul proces și ajută în cazurile de diaree.

Consumul acestuia în exces poate cauza inclusiv insomnii. Importantă este moderația.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.