5 motive pentru care sa introduci mierea de Manuka in stilul tau de viata

5 motive pentru care sa introduci mierea de Manuka in stilul tau de viata

In general, mierea este cunoscuta pentru proprietatile antibacteriene pe care le contine. Spre deosebire de mierea clasica, mierea de Manuka produsa in Noua Zeelanda are beneficii mult mai mari pentru sanatate. Compusul Metilglioxal care se gaseste in mierea de Manuka in cantitate ridicata, face ca proprietatile ei antibacteriene sa fie superioare fata de oricare miere stiuta.

Te vei intreba de ce sa introduci mierea de Manuka in stilul tau de viata si cum ar putea ea sa te ajute. Afla din randurile de mai jos avantajele pe care ti le ofera o miere de Manuka originala si de ce sa o ai intodeauna la indemana in casa.

 

Pentru gustul savuros si continutul de nutrienti

Mierea de Manuka are un gust minunat, unic. Textura sa este groasa, usor granulara. In plus, este o sursa de nutrienti. Contine aminoacizi, vitaminele B, calciu, cupru, fier, magneziu, potasiu, sodiu si zinc. De asemenea, contribuie la ameliorarea refluxului gastroesofagian.

Savureaza una-doua lingurite de miere de Manuka dimineata sau opteaza sa iti indulcesti cu acest tip de miere ceaiul. O alta idee este sa adaugi miere de Manuka in iaurtul tau cu cereale. Delicios si sanatos!

 

Pentru a tine departe raceala

Cu siguranta in sezonul rece ai nevoie de o imunitate crescuta. O lingurita de miere de Manuka in fiecare zi va tine departe bacteriile si te va ajuta sa nu racesti. Aceasta va stimula nivelul de energie si va preveni iritatia gatului. Daca deja te confrunti cu un astfel de disconfort sau mai mult, cu tuse, pentru ameliorare apeleaza la borcanul cu miere de Manuka. Durerea din gat va disparea.

 

Pentru a trata acneea

Datorita proprietatilor sale antimicrobiene, mierea de Manuka este un foarte bun remediu in tratarea acneei. Prin urmare, este ideal sa aplici miere de Manuka pe zonele afectate, iar ulterior dupa cateva minute sa speli usor cu apa calduta. Repeta in fiecare zi aceasta procedura, rezultatele nu vor intarzia sa apara.

Tine cont ca este nevoie de miere de Manuka cu proprietate antibacteriana mai puternica, prin urmare cu un grad ridicat, deci atentie la eticheta!

 

Pentru a grabi vindecarea unei arsuri sau a unei rani

Datorita proprietatilor sale antibacteriene si antiinflamatorii, mierea de Manuka este folosita cu succes pentru tratarea ranilor si prevenirea infectiilor. Daca s-a intamplat sa te arzi la bucatarie sau te-ai expus prea mult la soare, daca este vorba de o julitura sau o taietura, aplica cu incredere miere de Manuka.

Este important sa stii ca nu toata mierea de Manuka este la fel, capacitatea ei de vindecare este mai mare cu cat are un grad mai ridicat (exemplu UMF 20+ sau MGO 550).

 

Pentru a ameliora simptomele la nivelul stomacului

Daca te confrunti cu dezechilibre ale stomacului, aciditate gastrica scazuta, reflux gastroesofagian, sindrom de colon iritabil, mierea de Manuka este benefica. Aceasta ajuta la echilibrarea sistemului digestiv.

Planteea iti pune la dispozitie o gama variata de miere de Manuka, comanda online sau achizitioneaza din cel mai apropiat plafar. Consulta lista de magazine aici.

 

Sursa foto: Marie France Asia.com

One thought on “5 motive pentru care sa introduci mierea de Manuka in stilul tau de viata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.