7 beneficii ale cafelei verzi pe care trebuie sa le stii

Sursa foto: Hormozi.co.uk

In timp ce cafeaua traditionala neagra este facuta din boabe de cafea prajita, cafeaua verde se obtine cu ajutorul boabelor neprajite (crude). S-a demonstrat ca boabele verzi de cafea au multe beneficii pentru sanatate. Principalele componente responsabile pentru aceste avantaje sunt cofeina si acidul clorogenic. Afla mai jos de ce sa bei cafea verde.

Regleaza metabolismul

Cafeaua verde datorita cantitatii impresionante de acid clorogenic pe care o contine favorizeaza arderea grasimilor din organism, limiteaza absorbtia zaharului si stimuleaza metabolismul. Pe scurt, te ajuta sa slabesti. In plus, nu apar efecte secundare care sa afecteze sistemul cardiovascular.

Reduce tensiunea arteriala

Pe langa efectele de pierdere in greutate, acidul clorogenic din cafeaua verde reduce tensiunea arteriala. Potrivit studiilor, ajuta sistemul nervos sa regleze calibrul vaselor de sange, astfel incat tensiunea arteriala sa se pastreze la valori optime.

Imbunatateste starea de spirit

Cofeina gasita in cafeaua verde are un efect pozitiv asupra starii de spirit si a activitatii creierului. Mai multe studii au confirmat faptul ca datorita cofeinei se imbunatateste timpul de reactie, vigilenta, memoria, concentrarea, rezistenta la oboseala.

Prezinta proprietati antioxidante

Boabele verzi de cafea si produsele derivate din acestea contin mai multi antioxidanti decat cafeaua prajita. Antioxidantii au rolul de a reduce efectele toxice ale radicalilor liberi (care cauzeaza boli arteriale, pulmonare, mentale, cancer). Studiile arata ca antioxidantii acidului clorogenic din boabele verzi de cafea previn dezvoltarea a patru tipuri de celule canceroase, pe scurt este benefica in prevenirea anumitor tipuri de cancer.

Echilibreaza nivelul de zahar

Boabele verzi de cafea mentin echilibrul nivelului de zahar din sange, al carui grad creste in cazul diabetului zaharat. Astfel, diminueaza riscul de diabet tot datorita acidului clorogenic care reduce si stabilizeaza glicemia.

Controleaza colesterolul

Daca greutatea, nivelul de zahar si metabolismul sunt la nivel optim datorita cafelei verzi, atunci implicit si colesterolul este bine controlat. Prin urmare, un alt efect benefic este ca scade colesterolul rau si il creste pe cel bun.

Ajuta la detoxifiere

Cafeaua verde ajuta si la detoxifiere, astfel ficatul este curatat de toxinele provenite din diferite surse precum poluare, medicamente. Asadar, ficatul, acest organ important al organismului este protejat de cafeaua verde.

Cafea verde macinata sau boabe gasesti la Planteea, plafarul tau online cu produse bio si naturiste. O gama larga de produse iti sta la dispozitie, astfel incat tu sa te bucuri de proprietatile benefice ale cafelei verzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.