Beneficiile puternice ale Vitaminei C, D și Zincului

Apa și oxigenul sunt nutrienții cu cel mai mare impact vital asupra vieții noastre, în timp ce vitaminele și mineralele sunt esențiale pentru buna funcționare a organismului uman, având un rol important în creșterea, dezvoltarea și funcționarea normală a diferitelor țesuturi și organe. Sunt benefice, de asemenea, în prevenirea unui număr mare de afecțiuni sau adjuvante în tratamentul altora.

Vitaminele și mineralele ajută sistemul osos, prin stimularea producției de celule care formează țesuturile osoase, contribuie la vindecarea rănilor și la întărirea sistemului imunitar. Repară daunele celulare și transformă alimentele în energie. Carența de vitamine și minerale este vizibilă atunci când ne simțim mereu obosiți, extenuați, nu ne putem concentra la nimic sau răcim foarte ușor.

Chiar dacă vitaminele și mineralele nu conțin calorii, ele contribuie la toate procesele cu eliberare de energie în organism.

Complex de vitamine C + D3 + Zinc pentru o sănătate de fier

Astăzi vorbim despre beneficiile unui supliment alimentar compus din trei nutrienți esențiali pentru buna funcționare a sistemului imunitar. Este vorba despre Vitaminele C și D3 + Zinc.

Un complex de vitamine și minerale cunoscut pentru eficiența sa dovedită în prevenirea infecțiilor virale, fiind subiectul mai multor studii de specialitate inclusiv în perioada pandemiei.

Acest trio de nutrienți contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar, în lupta cu afecțiunile virale, bacteriene, parazitare. Ajută la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ, care favorizează apariția unor boli precum cancerul.

Contribuie la formarea colagenului, esențial pentru funcționarea normală a vaselor de sânge, a sistemului osos, a ligamentelor și astfel previne apariția unor boli precum artroza, gonartroza, osteoporoza, reumatismul, boli ale gingiilor și dinților.

Menține suplețea pielii, susține sănătatea creierului și a sistemului nervos central, promovează energia și starea de bine, ca tu să fii fericit și energic.

Vitamina C cu Zinc și D3 Forte, 30 comprimate, SEVA PLANT este o formulă special concepută de specialiști, ce oferă o doză mare de vitamina C (1.000 mg), vitamina D și Zinc pentru consolidarea celor trei linii de apărare ale sistemului imunitar.

Vitamina C 1000mg + vitamina D3 și Zinc este un supliment alimentar care contribuie la menținerea rezistentei fiziologice a organismului, la funcționarea normală a sistemului imunitar și la reducerea oboselii și extenuării.

Produsul contribuie, de asemenea, la menținerea sănătății sistemului osos și muscular, a vederii normale, a pielii, dinților, gingiilor, vaselor de sânge, ajută la menținerea concentrațiilor normale de calciu în sânge, precum și la absorbția/utilizarea normala a calciului și fosforului.

Efecte și Beneficii

Contribuie la:
➡ funcționarea normală a sistemului imunitar (Vitamina C, Vitamina D, Zinc)
formarea normală a colagenului pentru funcționarea normală a vaselor de sânge, a sistemului osos, a ligamentelor, a gingiilor și a pielii (Vitamina C)
funcționarea normală a sistemului nervos (Vitamina C)
➡ reducerea oboselii și extenuării
(Vitamina C)
menținerea sănătății sistemului osos (Vitamina D)
menținerea funcției normale a sistemului muscular (Vitamina D)
funcția cognitivă normală (Zinc)
menținerea sănătății sistemului osos, părului, unghiilor și pielii (Zinc)

Vitamina C

Deficitul de vitamina C a fost asociat cu o creștere a frecvenței și duratei răcelilor. Carența acestei vitamine favorizează dezvoltarea infecțiilor de orice tip, iar un sistem imunitar slăbit poate agrava orice infecție. Pericolul este mai mare în cazul persoanelor vârstnice, predispuse în a avea o imunitate slăbită. Cunoscută și sub numele de acid ascorbic, vitamina C are mai multe roluri în organism, însă cel mai important este cel de stimulent al sistemului imunitar.

Vitamina C nu poate fi însă sintetizată sau stocată de organismul uman. În acest sens, necesarul de vitamina C va fi asigurat printr-o alimentație adecvată și cu ajutorul suplimentelor nutritive.

Rolul Vitaminei C în organism

  • Vitamina C exercită numeroase roluri importante în organism:
  • Este un puternic antioxidant, deci protejează celulele împotriva stresului oxidativ produs de radicalii liberi
  • Joacă un rol important în imunitate
  • Este implicata în metabolismul proteinelor
  • Contribuie la biosinteza (producția naturala) de colagen – proteină ce se găsește în țesuturi conjunctive, piele, tendoane, cartilaje și oase, fiind necesară pentru procesele de reparare tisulară. De asemenea, menține elasticitatea pielii, întârziind apariția ridurilor
  • Susține formarea L-carnitinei, un aminoacid cu rol în producția de energie 
  • Ajută la sinteza anumitor neurotransmitatori, substanțe implicate în funcționarea sistemului nervos
  • Creste absorbția fierului non-heminic, cel care se găsește în sursele vegetale și care, în mod normal, are o biodisponibilitate redusă
  • Ar putea regenera alți antioxidanți în organism, cum ar fi vitamina E 

Vitamina D3

Vitamina D3 joaca un rol important in organismul uman, fiecare celulă a corpului nostru fiind dotată cu un receptor al acestei vitamine, având impact direct sau indirect asupra a peste 200 de gene diferite.

Forma activă a vitaminei D3 are un rol in activarea a unui număr mare de procese biologice importante, cum ar fi mobilizarea calciului și fosforului din țesutul osos, stimularea formarii și a depunerii in oase a fosfatului de calciu, absorbția calciului și fosforului din alimentație, in funcționarea glandelor tiroide și paratiroide.
Este considerată de asemenea deosebit de utilă in combaterea simptomelor osteoporozei.

Rolul Vitaminei D în organism

Întărirea imunității

Alături de alte vitamine si minerale, vitamina D poate contribui la întărirea imunității. Are rol în potențarea modului de acționare a vitaminelor A și C în organism. Sprijină buna funcționare a unor glande precum tiroida, paratiroida si hipofiza.

Reducerea riscului de a dezvolta unele afecțiuni

Lupta pentru reducerea riscului de a dezvolta anumite afecțiuni, cum sunt osteoporoza, rahitismul, scleroza in placi, boli inflamatorii intestinale, artrita reumatoidă.

Reglarea ritmului cardiac

Poate contribui la normalizarea funcției neuromusculare și la reglarea ritmului cardiac, scăzând, în acest mod, riscul de a face atac de cord sau hipertensiune.

Buna funcționare mentală

Este de ajutor în procesul de formare și dezvoltare a creierului, menține echilibrul emoțional. Vitamina D ar putea contribui la reducerea depresiei și la obținerea unei stări generale de bine.

Vitamina D, implicată în slăbire

Vitamina D contribuie la funcționarea corectă a mecanismului ce reglează sensibilitatea celulară la insulină, deoarece facilitează pătrunderea glucozei în celule și arderea acesteia pentru producerea de energie. Acest proces se numește sensibilitate celulară la insulină. Cu cât celulele sunt mai rezistente la insulină, cu atât caloriile ingerate au mai multe șanse de a se transforma în celule adipoase, arată un studiu recent.

Când nivelul de vitamina D este mai mic, nivelul de hormon paratiroidian PTH crește și determină o serie de reacții care sfârșesc prin a transforma glucoza în grăsime, în loc sa o ardă intracelular pentru a produce energie”, explica medicul Michael B. Zemel, directorul Institutului de Nutriție al Universitatii Tennessee din Knoxville.

Zinc

Zincul este un oligoelement mineral indispensabil organismului, pe care îl putem găsi în diferite alimente sau sub forma unor suplimente alimentare. Acesta are numeroase beneficii pentru organism, iar lipsa zincului poate determina scăderea imunității, apariția unor manifestări cutanate neplăcute sau chiar încetinirea creșterii la copii.

Corpul nu stochează excesul de zinc si, prin urmare, trebuie consumat regulat pentru a satisface cerințele organismului. Cuprul este un alt mineral esențial găsit în alimente. Suplimentarea cu zinc poate provoca uneori deficiența de cupru, motiv pentru care poate fi indicat să le suplimentăm împreună.

Rolul zincului în organism

✔ Contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar, la metabolismul normal al carbohidraților, la funcția cognitivă normală, la sinteza normală de ADN și la menținerea fertilității și reproducerii normale.

✔ Contribuie la metabolismul normal al macronutrientilor, la metabolismul normal al acizilor grași, la sinteza normală a proteinelor și la menținerea sănătății sistemului osos. 

✔ Zincul are un rol extrem de important în ceea ce privește sănătatea scalpului și a firelor de păr. De asemenea, contribuie la menținerea sănătății unghiilor și la menținerea sănătății pielii.

Zincul joacă un rol esențial în sănătatea sexuala a bărbaților: este un factor determinant a calității spermei(scrie Jurnalul Fertilitatea și Sterilitatea), reduce riscul apariției cancerului de prostată, crește libidoul masculin.

Beneficiile complexului de vitamine și minerale C + D3 + Zn

Sistem cardiovascular bine funcțional cu vitamina C și D

Parte din buna funcționare a sistemului imunitar constă în sănătatea circulației sângelui în organism. Vitaminele C și D, prin absorbția lor rapidă, stimulează producția de limfocite și fagocite, componente vitale în structura defensivă a organismului. De asemenea, presiunea arterială este echilibrată, evitându-se, astfel, apariția bolilor cardiovasculare.

O imunitate puternică nu poate prezenta anomalii nici la nivelul de colesterol din sânge.

Prin administrarea unui complex de vitamine și minerale C+ D3 + Zn, radicații liberi sunt neutralizați înainte ca aceștia să interacționeze cu nivelul colesterolului rău.

Senzație de oboseală ameliorată

Sezonul rece vine cu un val de melancolie. Zilele tot mai scurte și mai friguroase ne fac să resimțim mult mai intens stările de oboseală sau chiar extenuare. Aceste simptome nu se intensifică doar din cauza schimbărilor provocate de anotimp, ci și din cauza sistemului imunitar slăbit. 

Vitamina D, pe care o putem asimila prin expunerea la soare, dar și din alimente precum peștele gras, gălbenușul de ou, codul și uleiul de ficat de cod etc., reglează nivelul de calciu și fosfor, ameliorând efectele oboselii cronice. Alături de Vitamina C și Zinc, Vitamina D3 asigură nutrienții de care celulele și țesuturile au nevoie pentru furnizarea de energie. 

Perioade de răceală mai scurte 

Sistemul imunitar este responsabil direct pentru vindecarea infecțiilor sau anomaliilor ce apar în organism, iar cele mai frecvente sunt răcelile sezonului rece. Pentru diminuarea perioadei și simptomelor de răceală, vitamina C este recomandat a fi administrată, deoarece susține organismul în lupta pe care o poartă cu factorii nocivi prezenți în corp, vinovați de producerea simptomelor de răceală.

Doza recomandată de vitamina C variază între 70 – 90 mg/ zi, care poate fi asigurată printr-un complex de vitamine și minerale C+D3+ Zinc.

Concluzie

Vitaminele și mineralele sunt nutrienți importanți, indispensabili pentru buna funcționare a organismul nostru, și implicit, a sistemului imunitar. Rolurile lor sunt numeroase, iar vitamina C alături de vitamina D aduc un aport benefic în întărirea imunității. Administrarea regulată și corectă a acestora trebuie să reprezinte un obicei recurent în rutina zilnică de sănătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.