10 motive pentru care suplimentele sunt bune pentru organism

Sursa foto: ListsForAll.com
Sursa foto: ListsForAll.com

Regimul alimentar din zilele noastre incepe sa aiba o carenta tot mai mare de nutrienti, lucru care determina scaderea performantei, o imbatranire produsa in ritm alert si aparitia bolilor. Carbohidratii, proteinele, vitaminele, mineralele, grasimile si apa sunt nutrientii de baza pe care organismul trebuie sa ii aiba. Pentru a ajuta corpul sa lupte impotriva factorilor externi, regimul echilibrat este important, unde legumele si fructele ocupa un rol important. Chiar daca dieta pe care o ai este una cu proteine si grasimi de calitate (ulei de masline, nuci, peste), nu te poti baza sa obtii toti nutrientii necesari din alimente.  Suplimentele alimentare sunt benefice organismului, iar cele 10 motive gasite de noi credem ca iti vor atrage atentia.

10 motive pentru care este recomandat sa acordati atentie suplimentelor alimentare:

  1. Suplimentele iti ajuta organismul sa completeze cantitatea de nutrienti necesari in alimentatia ta zilnica. Este un beneficiu vital daca ti se intampla sa sari peste vreo masa sau mai rau, alegi sa mananci pe fuga alimente procesate (produse in conserve sau congelate) ori foarte bogate in grasimi.
  2. Multe produse alimentare sunt transportate pe distante lungi si sunt depozitate pe perioade mari de timp, astfel incat determina pierderea vitaminelor din aceste alimente, inclusiv vitaminele complexe importante, precum B si C.
  3. Prepararea diferitelor tipuri de mancare, asadar gatitul, congelarea si consumarea ulterioara a unui aliment contribuie la pierderea nutrientilor, ceea ce face dificila obtinerea unei diete adecvate numai din produsele alimentare consumate.
  4. Multe fructe si legume sunt crescute genetic pentru a fi atractive la raft, deci se pune pret pe aspect pentru a fi vandute si nu pe valoarea nutritionala, deci implicit calitatea scade. In felul acesta aportul de nutrienti nu este cel dorit.
  5. Obiceiurile alimentare defectuoase precum, mancatul in fata PC-ului, mancatul pe fuga in picioare, stresul contribuie la o digestie deficitara lucru care face ca organismul nostru sa nu poata sa extraga din hrana toate substantele nutritive de care are nevoie.
  6. Utilizarea medicamentelor a devenit un obicei tot mai des intalnit in randul populatiei. Majoritatea medicamentelor elimina substantele nutritive din organism, facandu-ne sa fim vulnerabili la bolile care ne inconjoara.
  7. Exista perioade in viata fiecaruia cand circumstantele fac sa avem nevoie de un aport mai mare al substantelor nutritive. De exemplu, o cantitate mai mare de acid folic este necesara in timpul sarcinii, in timp ce femeile aflate la menopauza prezinta carente de calciu.
  8. Cresterea nivelului de poluare din mediu (aer, apa, alimente) determina organismul nostru sa aiba nevoie de mai multi nutrienti decat este firesc, tocmai pentru a elimina substantele nocive din organism. In acest sens vitaminele antioxidante au un aport semnificativ, A, C si E.
  9. Cu toti mostenim genetic si lucruri mai putin bune pentru organism, inclusiv nevoia mai mare de nutrienti. Astfel, o persoana poate epuiza substantele nutritive intr-o rata mai mare decat o alta, prezentand deficienta de vitamine si minerale.
  10. Multi nutrienti s-au dovedit ca ajuta in tratamentul de combatere a unor boli precum colesterol ridicat, artrita sau chiar cancerul.

Plafarul online cu produse bio si naturiste, Planteea, iti ofera o gama variata de suplimente alimentare de la diferiti producatori. Contacteaza-ne sau viziteaza-ne in magazine pentru a te consulta cu specialistii nostri si a lua cele mai bune decizii cu privire la aportul pe care doresti sa il aduci organismului tau.

One thought on “10 motive pentru care suplimentele sunt bune pentru organism

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.