Ritualul tău pentru un somn liniștit cu Valeriană și Passiflora

Orele trec și simți cum cazi în capcana unei alte nopți albe? Ocazional, o astfel de noapte poate fi trecută cu vederea, dar când fenomenul devine repetitiv, cumulezi tot mai multă epuizare, irascibilitate și neliniște, iar concentrarea și motivația sunt în declin. 

Este deja dovedit științific că lipsa somnului poate avea un impact negativ asupra calității vieții pe termen lung, declanșând o serie de probleme de sănătate, printre cele mai comune fiind: 

  • creșterea hipertensiunii arteriale;
  • creșterea riscului de accidente vasculare;
  • apariția unei stări de apatie generalizată;
  • alterarea stării psihice prin instalarea unor episoade de anxietate sau depresie. 

În aceste condiții, este evident că ai nevoie să-ți reglezi somnul și să-ți recapeți vitalitatea și productivitatea cât de repede posibil. 

Recomandarea noastră pentru tine? Un ritual de relaxare bine pus la punct, completat de o soluție naturală de excepție: mix-ul de plante pe bază de Valeriană și Passiflora. 

Hai să vezi cum le poți integra în viața de zi cu zi!

De ce apare insomnia

De cele mai multe ori, insomnia este un simptom, o formă de manifestare a unui mesaj mai profund, un fel de avertisment asupra unui disconfort emoțional pe care trebuie să-l identifici. Așadar, de cele mai multe ori, în spatele insomniei se ascunde un stres legat de viața profesională sau personală.

Deși este de ajutor să acționezi direct asupra acestui simptom, descoperirea cauzei reale poate remedia problema pe termen lung.  

Desigur, apariția insomniei poate fi legată și de factori foarte concreți precum:

  • perturbarea ritmului circadian prin deplasări în zone cu fus orar diferit, sau lucrul în schimburi;
  • consumul de cafeină sau alcool cu puțin timp înainte de ora de culcare;
  • administrarea anumitor medicamente, mai ales antidepresive sau tratamente pentru hipertensiune;
  • tulburările glandei tiroide (hipotiroidism, hipertiroidism) îți pot compromite calitatea somnului;
  • schimbările hormonale specific feminine, cauzate de ciclul menstrual sau menopauză;
  • tulburările depresive pot genera declanșarea insomniei;
  • sindromul picioarelor obosite poate fi corelat cu somnul agitat.

De asemenea, odată cu venirea primăverii, crește riscul apariției insomniei. Creierul uman este foarte sensibil la stimuli exteriori ca intensitatea și durata luminii pe parcursul unei zile. Expunerea la lumina naturală este un bun generator de serotonină, celebrul hormon al fericirii. Odată cu instalarea întunericului, serotonina este convertită în melatonină, substanță indispensabilă unui somn odihnitor, secretată pe tot parcursul nopții. Doar că nopțile lungi de iarnă și zilele scurte, mohorâte, ne lasă în prag de primăvară cu rezerva de serotonină secătuită. Din această cauză, corpul nostru are nevoie de un fin reglaj pentru a se adapta noilor condiții de mediu.

Observă-te și vezi dacă pe parcursul unei luni, te confrunți săptămânal cu nopți albe, cu o frecvență de 2 – 3 ori pe săptămână. Dacă situația îți este familiară, probabil ești deja conștient că productivitatea îți este afectată, și ai nevoie să apelezi la ajutor specializat. Te încurajăm să te adresezi medicului curant sau unui psihoterapeut, mai ales dacă suspectezi că la baza insomniei tale se află o cauză de natură emoțională! 

Un program simplu de normalizare a somnului 

Probabil ai înțeles deja că un somn de calitate depinde în mare măsură de puterea obișnuinței, de adoptarea și respectarea unei discipline. Dacă organismul tău nu este racordat la alternanța zi – noapte, te poți regăsi cu ușurință în situația în care ritmul somn – veghe îți este bulversat. Astfel, pe parcursul zilei ajungi să experimentezi o oboseală copleșitoare, în timp ce noaptea, te confrunți cu stările de veghe.

În lumea medicală se vorbește des despre așa-zisa „igienă a somnului”, care urmată cu strictețe, te poate ajuta să te reglezi. Hai să vezi cele mai importante reguli dintr-un program eficient de revitalizare a organismului prin normalizarea orelor de somn! 

  1. Alege o oră de culcare și una de trezire care să te avantajeze și respectă-le cu regularitate. Ține cont că ai nevoie de minim 7 – 8h de somn pe noapte
  2. Nu dormi mai mult de 45 de minute pe durata zilei.
  3. Evită să consumi cafea, ceai negru sau verde cu aproximativ 6h înainte de somn. Optează în schimb pentru ceaiuri din plante cu efect calmant: ceai de mușețelceai de lavandăceai de tei sau sunătoare.
  4. Alimentația este de asemenea importantă. Alege gustări ușoare și evită pe cât posibil dulciurile cu câteva ore înainte de culcare. Încearcă să integrezi în regimul tău alimentar surse naturale de melatonină precum: fisticmigdalebananeghimbirgoji.
  5. Corpul tău are nevoie de mișcare, chiar și sub forma unor plimbări de minim 30 de minute pe zi. Ai însă grijă să nu practici exerciții fizice intense în apropierea orelor de somn. 
  6. Aerisește bine dormitorul înainte de culcare și ține cont că temperaturile mai scăzute favorizează somnul. 
  7. Renunță la toate sursele de lumină artificială din cameră. 
  8. Nu te distrage cu telefonul sau alte device-uri pentru că lumina albastră a ecranelor este unul dintre cei mai mari dușmani ai somnului liniștit. Mult mai benefic este să citești câteva pagini din cartea preferată înainte de culcare. Astfel tranziția spre starea de somn se realizează într-un mod mult mai natural. 

De ce să alegi suplimentul natural cu Valeriană și Passiflora

Pe lângă stabilirea unui program favorabil alungării insomniei, un sprijin de nădejde găsești și în farmacia naturii. Inspirați de comorile inepuizabile din lumea plantelor. Îți punem la dispoziție un nou produs axat pe asigurarea calmului și reglarea somnului: un mix pe bază de extracte standardizate din rădăcină de Valeriană și Passiflora, certificat vegan, fără organisme modificate genetic sau conservanți. 

Ingredientul-vedetă este Valeriana, utilizată încă din Grecia Antică cu precădere pentru proprietățile curative ale rădăcinii sale. Acidul valerianic din compoziția plantei acționează asupra receptorilor GABA (acidul gamma-aminobutiric) din organism. GABA reprezintă un neurotransmițător care ajută la reglarea impulsurilor nervoase, este produs în creier și prezintă multiple beneficii asupra echilibrului emoțional, printre care: 

  • ameliorează stările anxioase și frica prin diminuarea excitabilității neuronale;
  • îmbunătățește calitatea somnului;
  • contribuie la reducerea inflamației din corp (adesea cauzată de nivelul crescut de cortizol, cunoscut ca „hormonul stresului”);
  • ameliorează simptomele sindromului premenstrual.

Capsulele vegetale sunt ușor de administrat și te ajută să-ți îmbunătățești starea generală în mod semnificativ: 

  • favorizează instaurarea stării de calm și relaxare
  • combate epuizarea fizică și psihică
  • accentuează performanța mentală
  • induce un somn odihnitor, cu durată prelungită
  • reglează circulația sanguină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.