Curry de legume cu tofu este un preparat cremos si plin de arome intense, in care tofu-ul se combina perfect cu un sos bogat din lapte de cocos, pasta de curry si unt de arahide.
Ingrediente:
● 1 pachet tofu
● 2 linguri ulei de cocos
● 3 cepe rosii micute
● 5 linguri pasta de curry
● 1 ½ cana cartofi taiati cuburi mici
● 2 morcovi medii feliata subtire
● 1 cutie lapte de cocos gras
● 1 cana de apa
● ¼ lingurita scortisoara macinata
● ¼ lingurita nucsoara macinata
● ¼ lingurita cardamom macinat
● 3 linguri sos de soia
● 2 linguri sirop de artar
● 2 linguri unt de arahide
● 2 linguri suc de lamaie
Instructiuni:
1. Incinge o oala mare la foc mediu. Adaugati uleiul de cocos si ceapa si gatiti pana ce ceapa se inmoaie.
2. Adaugati apoi pasta de curry si gatiti pentru ½ minute.
3. Se pun si cartofii impreuna cu morcovii, pasta de curry si ceapa calita pentru inca 2 minute. Adaugati apoi laptele de cocos, apa, condimentele, siropul de artar si untul de arahide si aduceti totul la fiert la foc mediu inalt.
4. Odată ce sosul fierbe, reduceti focul la minim si gatiti pentru 10-15 minute neacoperit.
5. In ultimele minute de gatit adauga sucul de lamaie si toful bine scurs si taiat cubulete.
6. Dupa gatire, lasati sa se odihneasca pentru 5 minute si puneti in boluri de servire alaturi de orez sau salata.