COMENZI TELEFONICE: 0770.22.44.55 Luni - Vineri 09:00 - 18:00

De ce ar trebui sa evităm lactatele?

De ce ar trebui sa evitam lactatele?

Stiu ca pare suparator si multi dintre noi am incerca sa aparam lactatele, insa problema este ca nu eu sustin aceasta opinie, ci renumiti medici sau oameni de stiinta care au ajuns la aceste concluzii dupa ani de cercetare indelungata. Informatii adunate in timp, articole scrise de medici si oameni de stiinta despre lactate se afla la acest site Notmilk.com cat si in cartea Studiul China, care a cutremurat toate conceptiile lumii noastre. In plus, Universitatea Harvard, renumita Scoala de Sanatate Publica a ajuns la concluzia ca lactatele nu fac parte din alimentatia sanatoasa. Piramida alimentatie recomandata de ei arata asa:

 

Un alt aspect, nu stiu cate dintre d-voastra stiti de felul in care se mulg caprele sau oile. In galetusa in care laptele a fost muls, de obicei mai scapa si alte lucruri. De relaxare caprele sau oile mai fac si un pipi sau un caca care din greseala aluneca in lapte. Stiti cum se procedeaza? Nimeni nu o sa arunce bunatate de caldarusa plina cu lapte ci pur si simplu baga mana si scot fecalele sau strecoara laptele cand ajung inauntru. Am intrebat multi crescatori de capre si oi, chiar oameni curati de la care cumparau parintii lapte in copilarie si mi-ai confirmat ca asa se face.

Multi imi veti spune ca mancati doar lactate de la animale crescute la tara. Din pacate si la tara animalele/pasarile sunt hranite cu grane si porumb modificat genetic si cu cantitati mult prea mari de concentrate/furaje. Si gandindu-ma la produsele bio, multi spun ca animalele consuma doar iarba. Chiar credeti ca iarba de pe campuri e curata? Uitati-va in jur. Cati agricultori mai fac agricultura traditioanala, curata? Toti  isi hranesc culturile cu o paleta larga de nitrati, pesticide si ierbicide care pe langa faptul ca otravesc pamantul lor, afecteaza si zonele din jur dar si panza freatica.

Va invit din toata inima sa vizionati de asemenea si video-ul de mai jos. Veti auzi despre legatura dintre proteinele de origine animala cat si despre cazeina gasita in lactate si dezvoltarea cancerului. Felul in care aceasta hraneste celule canceroase si le dezvolta fara oprire. In video se explica legatura dintre colesterolul ridicat si faptul ca acesta conduce la schimari hormonale radicale in corpul celor de gen feminin, avand ca consecinta marirea cantitatii de estrogen in corp care ulterior duce la cancere de san cat si legatura dintre alte boli, printre care si diabetul etc.

Sunt atat de multe surse vegetale bogate in calciu si magneziu care sunt de 100 de ori mai usor de asimiliat si folosit. Migdalele, semintele de susan, kale-ul, semintele de chia plus multe altele (vedeti acest articol), tot ce intra in categoria seminte germinate si trasformate in vlastari. Oare ce ne impiedica sa le alegem pe acestea?

Despre laptele de vaca gasim in Studiul China, ca este toxic pentru organismul uman pentru aflatoxina pe care o contine in proportie de 70%, aflatoxina ce nu poate fi procesata de organismul uman.

Companiile de lactate inca din 1930 si mai tarziu, impreuna cu companiile farmaceutice au dus si duc o campanie in care milioane de dolari sunt investiti cu scopul de a indoctrina oamenii ca nu pot functiona fara calciul gasit doar in lactate si suplimente de calciu. Dr. Campbell, autorul studiului numit China Study sau Studiul China, prezinta si demostreaza cat de daunatoare sunt produsele lactate si mai ales cele fermentate (kefir) despre care am auzit atat de multe lucruri bune, insa  “Fermented fat is even worse, it is a carcinogen. It oxidizes and is no longer able to communicate with other cells.” traducere “Grasimea fermentata este si mai rea, este cancinogena, e oxidata si nu poate sa comunice cu alte celule”.

Stiti care este realitatea care s-a descoperit omenirii prin studii?

Osteoporoza, boala omenirii nu este data de lipsa calciului ci de sedentarismul oamenilor. Este o veste extraordinara, care s-a publicat in ziare si TV in SUA, insa fiindca nu a fost “strigata” cu voce tare de o campanie farmaceutica sau de stat, oamenilor le este greu sa creada si in special dupa atatia ani in care li s-a bagat in cap dependenta de calciu. Tony Robbins spune ca, corpul foloseste calciul pe care deja il are pentru a neutraliza acidul lactic si in felul acesta mereu exista deficienta de calciu la consumatorii de lactate. Tocmai ei sunt cei care intra in procentul mare de oameni afectati de osteoporoza.

Lactatele scot calciul din corp, iar doctorul Calin Marginean sustine ca, corpul se apara de aciditate (aciditate data de produse animale in general), prin scoaterea calciului din oase pe care il transforma in bicarbonat de calciu si hidroxid de calciu care va conrveti acidul in baza, ca sa putem functiona, pentru ca noi ar trebuie sa avem corpul bazic si asa trebuie sa ramana daca vrem sa fim feriti de boli.

E uimitor dar pentru cei interesati si necrezatori, sunt destule surse crude de calciu, iar cateva dintre ele ar fi semintele de susan, vlastarii de floarea soarelui, toate plantele verzi, semintele de chia, migdalele, toate plantele verzi etc. Stiati ca ½ cana seminte crude de susan au mai mult calciu ca jumatate de cana de lapte? Sau ca semintele de chia contin de 5 ori mai mult calciu decat laptele (plus boron care ajuta calciul sa se transfere in oase)?

Studiile ştiinţifice arată că în special cancerul de prostată la bărbaţi, cancerul de sân şi cel genital la femei, sunt cauzate de consumul de lactate specific romanilor. Referindu-se la acest aspect, d-na Virginia Faur, inginer chimist, doctor în fitoterapie şi fitoprotecţie alimentară, ne-a declarat: “Eu spun acest lucru de mulţi ani: consumul de lapte, este dăunător sănătăţii [...]

Laptele a fost “programat” de natură pentru ca vacile si oile să-şi hrănească viţeii, respectiv mieii. În molecula laptelui există o informaţie ereditară. Care animal mai consumă lapte după ce este înţărcat? Atunci de ce am consuma noi laptele acestor animale, din moment ce nici puii lor nu-l mai consumă după înţărcare?”. Si intrebarea mea vine, mai consumam noi lapte matern dupa maturitate?

Extractele de mai jos au fost traduse de mine, cuvant cu cuvant, asa cum sunt toate textele intrate in categoria citate de pe site-ul meu. Sursa este cartea lui Jess Fenton, numita “Total raw food, the complete guide for beginners”.

Bazat pe un studiu facut in decurs de 14 ani pe un lot de 80,000 femei, profesor doctor Walter Willet la Universitatea Harvard, a vrut sa demonstreze ca inlocuirea a 5% de grasimi saturate (lactate) cu grasimi nesaturate din surse vegetale, precum seminte, cereale, legume si frunze verzi, vor duce la micsora ratei atacurilor de cord si a decesului cauzat de boli de inima.

In decursul studiului s-a observat, contrar opiniei generale, ca produsele lactate nu sunt sursa ideala de calciu, asa cum incearca producatorii sa promoveze si, ca acestea incurajeaza formarea osteoporozei. Lactatele contin calciu insa tranzitia lor prin corp uman nu fac decat sa spele calciul adus. Puterea de absortie este data de magneziu, dupa cum bine stim, insa lactatele nu contin decat cantitati neinsemnate de magneziu care nu au puterea de a intari absorbtia de calciu. Doar 25 de procente din toata cantitatea de calciu existenta se poate absorbi, iar restul de 75%, lipsit de magneziu, este intrebuintat de corp intr-un mod distructiv:

  • este convertit de rinichi in pietre dureroase, construite in timp ca perlele
  • in scoici blocand tractul urinar
  • contribuie la dezvoltarea artritei, iar depuneri de calciu care de multe ori se manifesta sub forma gutei.

O sa va intrebati, bine, bine dar ce facem cu osteoporoza? Dr. Hegsted din Anglia care a studiat si scris despre distributia geografica a osteoporozei, spunea ca “tarile care consuma cantitati insemnate de lapte sunt predispuse la osteoporoza, cum ar fi spre exemplu eschimosii, care consuma 2,500 mg/zi si unde rata de osteoporoza este printre cele mai ridicate din intreaga lume, pe cand poporul din Bantus, Africa de sud, au 12% doza de proteine zilnice dintre care mare parte din surse vegetale si nu mai 200 -300 mg calciu/zi. Aceasta reprezinta jumatatea dozei recomandate pentru femei si culmea, osteoporoza nu le atinge si pe deasupra mai dau si nastere in decursul anilor la un numar mare de copii, pe care-i alapteaza pana la o varsta mai inaintata decat normal.

Intrebarea vine, care este sursa de alimentare cu calciu? Raspunsul este: din exact aceeasi sursa de unde animalele isi iau calciul, din plante verzi si in special din acelea cu frunze verzi. Referindu-ne la calciu si construirea de oase si dinti sanatosi, cum putem oare comenta superbii fildesi ai elefantilor si puternicele coarne ale rinocerilor?

Spre deosebire de sursa de calciu din lactate, o alta sursa importanta de multe ori uitata este reprezentata de plante in special celel cu frunzele verzi, precum vlastarii, spanacul, urzicile, papadia si orice fel de verdeturi comestibile pline de clorofila, cat si din semintele mai sus amintite. Absorbtia calciului in acest caz se face foarte usor si reduce pierderea calciului in drumul lui prin corp.

Acest studiu a scos la iveala ca produsele lactate nu au fost destinate consumului uman, ci doar pentru vitei sau alti pui de animale. Laptele de vaca contine de 20 de ori mai multa cazeina decat laptele uman. El este destinat sa creasca intr-un interval de un an, un vitel de 45 kg pana la 500 kg, pe cand laptele uman dezvolta un copil de la 3,5 kg-15 kg in 18 luni.

 

Un alt fapt este ca de la varsa de 18-20 luni, corpul omenesc incepe sa digere laptele diferit, odata ce sucul digestiv incepe sa se produca. Inainte de aceasta laptele era alcalin si nu incuraja formarea de mucus, pe cand dupa 20 luni odata diluat cu sucul gastric si o foarte diferita reactie chimica intervine. Laptele se transforma intr-un lichid acid incurajand formarea de mucus in exces care este toxic pentru corp si care ulterior duce la imbracarea organelor precum ficat, stomac, plamani (care uneori duce la sufocare in special la bebelusi). Cel mai mult ma inspaimanta ca mucusul se lipeste de tesutul interior epitelial si-i impiedica functionarea normala. Este infiorator, insa de ce credeti ca mamiferele au sadit in ele instinctul de a-si intarca puii? Si in plus pentru metabolizarea lactozei, noi nascutii detin enzime speciale care dispar pana la varsta de 4-5 ani.

Oamenii sunt singurele fiinte care consuma laptele altor vietuitoare si poate ni se pare normal, deoarece societatea in care traim ne-a educat astfel.  Un alt punct este ca laptele contine lactoza, pe care stomacul omenesc o digera foarte greu iar  in unele cazuri nu reuseste s-o digere si asta din cauza lipsei de enzime speciale de care dispun numai puii de animale. Lactoza nedigerata produce indigestii, balonari, dureri abdominale, dureri de cap, stari de alerta sau indispozitie etc.”

Sursa: Notmilk.com

Traduc textul de mai sus: “Legal sunt admise intr-un singur pahar de lapte in jur de 135 milioane de celule infectate cu puroi. Principala proteina din lapte, numita Caseina este toxica pentru oameni si este responsabila pentru urmatoarele probleme de sanatate:

  • Eczema
  • Acnee
  • Boli de rinichi
  • Artrita
  • Carii dentare
  • Asst.
  • Colon iritabil
  • Probleme legate de sinusuri
  • Colite
  • Boala Chron
  • Si dureri premenstruale
  • Si in special cancer de san si de prostata.”

Doctorii pediatrii din istoria medicala a Americii, precum dr. Benjamin Spock, renumitul autor celebru al cartilor cu specific pedriatic, printre care vestita “The baby and child care” si in romaneste “Ingrijirea sugarului si a copilului” cat si dr. Frank Oski, Chief of Pediatrics at Johns Hopkins Hospital, dadeau sfatul oamenilor sa nu se mai atinga de lapte si mai ales sa nu isi mai hraneasca copiii cu lapte de vaca, oaie sau capra. Laptele matern este ideal si constituie sursa complexa de tot ce are bebelusul nevoie. Cand acesta se termina, mai bine apelati la lapte din migdale, susan sau din alte feluri de seminte. Laptele bine strecurat de nuci sau seminte, este mult mai usor de digerat decat laptele de animale si orice bebelus trecut de 6 luni poate sa il consume.

Retete de lapte de migdale si lapte de susan.

st-pat-cheese

In 1992 a aparut in New York Times articolul intitulat “Eating well; Cow’s Milk And Children: A New No-No?” in care se sublinia  de catre Comitetului doctoriilor de medicina responsabila (The Physicians Committee on Responsible Medicine) ca “laptele nu va mai trebui recomandat populatiei, cu precadere copiilor deoarece prezinta un risc de imbolnavire ducand la infectii diverse, predispunerea la raceli si infectii ale sinusului si urechii, alergii de orice tip, deficiente de fier in special la copii, probleme respiratorii, anemie in cazul copiilor sub un an, diabet juvenil, dureri abdominale, colici, iritatie intestinala, sangerare intestinala, constipatia cronica, flatulenta si nu in ultimul rand posibila infectie cu salmonela.”

“O alta veste infricosatoare este ca atat in USA cat si in statele europene, mai mult de 3 din 5 vaci au leucemie, asta insemnand cam 80% din totalul de vaci. Acest virus bovin este distrus intr-o masura prin pasteurizare si asta doar daca e realizata cum trebuie. Virusul se poate transmite la orice animal care intra in contact cu acesta si dupa un studiu realizat, s-a dovedit ca in anumite state din USA cat si Rusia si Suedia, unde cazurile de leucemie bovina sunt foarte intalnite si ratele de leucemie umana sunt ridicate.” — Pasaj tradus din articolul foarte complex scris de dr. Robert M. Kradjian, MD Breast Surgery Chief Division of General Surgery in care precizeaza cele scrise mai sus cat si legatura anumitor cancere cu lactatele si proteine, il puteti citi aici. Cititi-l in totalitate, eu am tradus doar o parte.

Comentarii

Nu exista nici un comentariu pentru acest articol
Comentariul a fost trimis!
Planteea nu isi asuma raspunderea pentru rezultatele obtinute in urma utilizarii produselor deoarece efectele acestora pot fi diferite de la o persoana la alta.
Ulei ricin 100ml - SEVA PLANT

Ulei ricin 100ml - SEVA PLANT

14.1 RON

In stoc

Adauga
Sirop patlagina 200ml - SEVA PLANT

Sirop patlagina 200ml - SEVA PLANT

24.8 RON

In stoc

Adauga
Seminte in brun 250g - SEVA FOOD

Seminte in brun 250g - SEVA FOOD

7.9 RON

In stoc

Adauga
Ulei esential tamaie 10ml - AROM SCIENCE

Ulei esential tamaie 10ml - AROM SCIENCE

52.0 RON

Stoc limitat

Adauga
Da-ne Like!
Urmareste-ne!
Urmareste-ne!
Abonare la newsletter
blog Vezi articole!
Acest produs se află în stoc furnizor și astfel că pot apărea situații în care produsul să nu mai fie disponibil. Stocul furnizorului nu se updatează în timp real, iar
în această perioadă furnizorii ne onorează comenzile între 3 și 5 zile lucratoare.
Cantitate: buc
Pret produs: Lei

Subtotal produs: Lei


Articole in cos: buc

Total cos: Lei


Continua cumparaturile
Vezi cos produse
Cumparate frecvent impreuna: