COMENZI TELEFONICE: 0770.22.44.55 Luni - Vineri 09:00 - 18:00

Mierea

Mierea este considerata un antibiotic si antiseptic natural si are proprietati antivirale si antifungice. Lupta impotriva microbilor in mod eficient, datorita proprietatilor hidrofile (absoarbe apa in cantitati mari, deshidratand bacteriile) si a oxidatului de glucoza, o enzima cu rol antimicrobian. 

Este bogata in vitamine (C, A, D, E, K, B6, B12) si minerale precum calciu, fier, magneziu, potasiu. Contine in proportie de 80% glucide usor absorbite si digerate in organism, dar cu o valoare energetica mare (315 kcal/100gr).

 

Indicatii terapeutice:

Imbunatateste diureza si ajuta la eliminarea toxinelor din organism. Este benefica in stimularea sistemului imunitar, gratie vitaminelor, mineralelor si enzimelor pe care le contine.

Datorita proprietatilor antibacteriene si antiinfectioase protejeaza aparatul respirator, tinand la distanta racelile, gripa, laringitele. Are actiune antitusiva, expectoranta si calmanta.

Este indicata in stari de surmenaj, oboseala fizica si psihica, stari de convalescenta, fiind un tonic si revitalizant excelent; are de asemenea si usor rol sedativ. Hraneste celulele nervoase si imbunatateste somnul.

Mierea este utilizata in tratarea disfunctiilor sexuale, stari de infertilitate, menopauza. Are rol revitalizant si e un tonic sexual iar continutul de fitosteroli si flavonoide echilibreaza deficitul de estrogeni.

Este recomandata in afectiuni ale aparatului digestiv. Datorita rolului sau antiseptic, reduce aciditatea si stimuleaza digestia. Combate constipatia, favorizeaza absorbia calciului precum si digestia proteinelor si grasimilor.

Mierea are o actiune benefica asupra muschiului cardiac si circulatiei coronariene si contribuie la reducerea colesterolului.

In obezitate, este recomandata inlocuirea zaharului cu miere, care nu creeaza dependenta. De asemenea, are rol in prevenirea diabetului, studii recente demonstrand ca inlocuirea totala a zaharului cu miere duce la scaderea ratei aparitiei diabetului cu 60-70%.

Mierea are actiune benefica in fixarea calciului in oase, datorita continutului de hormoni estrogeni, fiind indicata in tratarea osteoporozei.

Doua lingurite de miere pe zi sunt un remediu excelent pentru combaterea constipatiei.

Consumul zilnic de miere previne instalarea prematura a menopauzei si stimuleaza activitatea ovarelor.

 

Utilizarea externa a mierii de albine:

Aplicata extern, mierea vindeca rani, abcese, arsuri, leziuni infectate.

Industria cosmetica recunoaste beneficiile mierii si ale celorlate produse apicole in lupta cu ridurile si cu imbatranirea prematura a pielii. Mierea are efecte benefice asupra pielii: regenereaza, imbunatateste structura si elasticitatea pielii, stimuleaza eficient producerea de colagen si protejeaza impotriva efectelor radicalilor liberi, curata si hidrateaza pielea.

 

Tipuri de miere:


Mierea ploriflora

Este considerata o miere cu grad sporit de complexitate, din punct de vedere al actiunii terapeutice, datorita faptului ca aduna nectarul a zeci de plante, imprutand din proprietatile curative ale acestora.

In functie de regiunile din care provine, se distinge prin anumite proprietati terapeutice. Mierea ploriflora de campie are actiune antiseptica si sedativa, fiind indicata in stari de oboseala, epuizare, tulburari de crestere, in timp ce mierea ploriflora de munte are rol tonic, revitalizant si are rol antiinfectios, fiind excelenta pentru tratarea afectiunilor aparatului respirator.

Mierea de mana

Se mai numeste si miere de padure iar culoarea ei difera in functie de arborii de la care provine: brad, stejar, molid, artar, tei, frasin, fag. Astfel, poate avea culoare rosiatica, maronie, usor verzuie sau foarte inchisa, negru-brun. Este bogata in proteine, aminoacizi si poate avea de pana la 20 de ori mai multe minerale (calciu, fier, magneziu) decat alte tipuri de miere.

Are un puternic rol laxativ, ajuta la detoxifierea organismului si actioneaza ca un antiinflamator la nivelul aparatului digestiv. Este un excelent tonic si revitalizant, fiind indicata copiilor, persoanelor care sufera de anemie, dar si sportivilor.

Mierea de salcam

Este singurul tip de miere care nu cristalizeaza, se pastreaza lichida in mod natural. Are culoare galbuie si un parfum subtil; poate fi utilizata ca indulcitor natural fara a modifica gustul preparatelor.

Mierea de salcam este recomandata pentru actiunea sa expectoranta si calmanta in tuse si alte afectiuni ale aparatului respirator. Are actiune diuretica, antidiaretica, este considerata un calmant gastric si este indicata in tratarea asteniilor si nevrozelor.

Stimuleaza activitatea cardiaca si datorita cantitatii mici de glucoza, este recomandata cu moderatie si pacientilor cu diabet de tip 2, consumata pe stomacul gol putand scadea nivelul glicemiei.

Mierea de tei

Are culoare galben-verzuie, aroma puternica si cristalizeaza usor, mai ales daca este tinuta la temperaturi scazute.

Este un excelent remediu instari de stres, oboseala, insomnii, migrene, datorita rolului calmant.

Este foarte des utilizata in tratarea racelilor, iritatiilor de la nivelul gatului, laringitelor, bronsitelor , datorita  proprietatilor antiinflamatoare si antimicrobiene.

Mierea de floarea-soarelui

Este o miere cu un continut bogat de glucoza, formand cristale mari si neregulate; culoarea variaza de la galben-pai la galben-brun.

Contine lecitina in stare pura, fiind recomandata elevilor si studentilor in caz de efort psihic intens. Este considerata un tonic fizic si psihic excelent, stimuleaza imunitatea organismului, este utila in tratarea anemiilor si are rol afrodiziac.

Datorita proprietatilor sale antibacteriene, este indicata in tratarea bolilor de stomac dar si a afectiunilor respiratorii.

Mierea de rapita

Are culoare alba spre galben deschis, consistenta cremoasa si un gust mai putin dulce decat alte tipuri de miere; este bogata in oligoelemente precum calciu si bor si se digera usor. Are un continut foarte mare de glucoza, cristalizand la circa doua saptamani dupa ce a fost extrasa din fagure.

Mierea de rapita are un continut ridicat de coenzima Q3, fiind folosita in tratarea osteoporozei si in prevenirea proceselor degenerative. Ajuta la reducerea colesterolului, contribuie la mentinerea elasticitatii peretilor vasculari, imbunatateste functiile ficatului si ale splinei, este indicata in afectiuni ale rinichilor, ulcere. Datorita rolului sau anti-bacterian, mierea de rapita este recomandata in tratarea racelilor.

Mierea de brad (conifere)

Este foarte rara, are culoare inchisa si contine o serie de minerale precum fosfor, calciu, potasiu, bor, magneziu, sulf, fier, cupru.

Datorita rolului sau antiseptic, antiinflamator si diuretic este recomandata in special in afectiuni ale aparatului respirator si ale cailor urinare. Are proprietati antitusive si expectorante iar consumata impreuna cu fagurele, are efect bronhodilatator.

Mierea de zmeur

Este o miere parfumata, usor efervescenta, de culoare albicioasa. Este recomanata pentru reglarea activitatii ovarelor, previne osteoporoza si sclerodermia. Datorita proprietatilor sale de revitalizare si reintinerire, poate fi folosita extern ca masca pentru ten.

Mierea de zmeur este un puternic antiinflamator si antiseptic, fiind utilizata in tratarea tusei si osteoporozei. Este recomandata si in insomnii si tratarea diverselor alergii.

Mierea de menta

Are culoare galben-verzui si este bogata in vitamina C. Mierea de menta are rol antispastic si analgezic, stimuleaza digestia si previne balonarea. Este de asemenea un puternic antitusiv.

Mierea de castan

Are un usor gust amarui, este bogata in potasiu, magneziu, mangan si bariu si datorita faptului ca are un continut mai mare de fructoza ramane mai mult timp fluida. Deoarece contine mai putina glucoza, poate fi utilizata si de catre diabetici.

Mierea de castan are proprietati cicatrizante si este recomandata in afectiunile renale si ale aparatului digestiv. Imbunatateste circulatia venoasa si energizeaza organismul.

Mierea de cimbrisor

Are culoare aurie, gust placut si este bogata in cupru si bor. Are actiune benefica asupra cailor respiratorii, datorita rolului expectorant si calmant fiind indicata in tratarea tusei, racelilor, raguselii.

Imbunatateste starea de functionare a ficatului si rinichilor, este un tonic general, este indicata in anemii si stari de convalescenta.

Datorita proprietatilor antiseptice ale uleiului de cimbrisor, acest tip de miere poate fi folosit extern, in tratarea ranilor, plagilor purulente si altor afectiuni ale pielii.

Mierea de trifoi

Are actiune diuretica, ajutand la eliminarea apei din tesuturi si detoxifierea organismului.

Ajuta la fixarea calciului in oase si are proprietati estrogene, accentuand caracterele feminine si avand un puternic efect de intinerire.

Mierea de mac

De obicei are culoare inchisa, datorita culorii negre a granulelor de polen de mac, care se gasesc in compozitia mierii. Este recunoscuta pentru efectul sau antispastic si somnifer. Are de asemenea proprietati anafrodiziace, reducand excitabilitatea sexuala.

Mierea de papadie

Are culoare galben intens, cristalizeaza repede si de multe ori apicultorii o folosesc ca hrana pentru albine, datorita efectelor sale tonifiante. Are un gust usor amarui si astringent.

Are rol energizant , intareste sistemul imunitar si ajuta la detoxifierea organismului. Are proprietati hepatoprotectoare, stimuleaza vezica biliara si pancreasul. Datorita rolului sau antifungic este recomandata in tratarea micozelor si altor afectiuni ale pielii.

Mierea de papadie are rol detoxifiant si diuretic, avand o actiune benefica asupra rinichilor. De asemenea este recomandata in tratara acneei, stari de anemie, afectiuni digestive.

Mierea de Manuka

Are o culoare galben-bruna, gust usor lemnos si este obtinuta din polenul florilor arborelui de Manuka, din Noua Zeelanda.

Este considerata cel mai puternic antibiotic natural si este deosebit de eficienta in eliminarea bacteriei Helicobacter Pylori, care provoaca majoritatea ulcerelor stomacale. Mierea de Manuka are actiune antibacteriana, antimicrobiana, antifungica, antiseptica si antibiotica.  

Este utila in otite, conjuctivite.

Elimina placa dentara si are efect anti-carii, fiind indicata in afectiuni ale cativatii bucale. Mierea de Manuka intareste sistemul imunitar, actioneaza in stari de gripa, raceli, bronsite, febra, dureri de gat, rinite. Este eficienta in cazul arsurilor la stomac, ulcerelor stomacale, colon iritabil.

Extern, ste recomandata in tratarea diverselor afectiuni ale pielii: arsuri, taieturi, acnee, eczeme, infectii, herpes, psoriazis, muscaturi de insecte.

Este recomandata in tratamente cosmetice pentru tratarea afectiunilor scalpului. Ajuta la estomparea acneei, reface pielea uscata si crapata, ajuta la eliminarea ridurilor.

Mierea de lavanda

Are culoare crem si aroma deosebita, datorata florilor de lavanda.

Este recomandata in stari de epuizare fizica si intelectuala, insomnii, migrene, induce o stare de relaxare si un somn linistit. Este de asemenea indicata in afectiuni ale aparatului respirator. Poate locui tratamentul medicamentos in cazul in care copilul sufera de oxiuri. Ajuta la inlaturarea durerilor musculare si reumatismului.

Mierea de lavanda are rol cicatrizant, ajuta la refacerea pielii arse si la dezinfectarea ranilor.

 

Comentarii

Comentariul a fost trimis!
Planteea nu isi asuma raspunderea pentru rezultatele obtinute in urma utilizarii produselor deoarece efectele acestora pot fi diferite de la o persoana la alta.
Ulei ricin 100ml - SEVA PLANT

Ulei ricin 100ml - SEVA PLANT

14.1 RON

In stoc

Adauga
Sirop patlagina 200ml - SEVA PLANT

Sirop patlagina 200ml - SEVA PLANT

24.8 RON

In stoc

Adauga
Seminte in brun 250g - SEVA FOOD

Seminte in brun 250g - SEVA FOOD

8.0 RON

In stoc

Adauga
Ulei esential tamaie 10ml - AROM SCIENCE

Ulei esential tamaie 10ml - AROM SCIENCE

52.0 RON

Stoc limitat

Adauga
Da-ne Like!
Urmareste-ne!
Urmareste-ne!
Abonare la newsletter
blog Vezi articole!
Acest produs se află în stoc furnizor și astfel că pot apărea situații în care produsul să nu mai fie disponibil. Stocul furnizorului nu se updatează în timp real, iar
în această perioadă furnizorii ne onorează comenzile între 3 și 5 zile lucratoare.
Produsul are nevoie de transport cu atmosferă controlată, astfel costul transportului se va majora cu 14 lei. Acest tip de produs este disponibil doar in Romania (This type of product is only available in Romania)
Cantitate: buc
Pret produs: Lei

Subtotal produs: Lei


Articole in cos: buc

Total cos: Lei


Continua cumparaturile
Vezi cos produse
Cumparate frecvent impreuna: