Produsele organice sunt un miracol pentru trup, minte si spirit

produse-naturiste
Intr-o lume in care din ce in ce mai multe alimente sunt realizate la microscop, fara a se mai tine cont de originile naturale ale acestora, aparitia revolutionara a regimului vegetal si organic cu siguranta are impact pentru fiecare consumator de rand. In aceasta acceptiune, fiecare dintre noi este responsabil pentru ceea ce consuma la micul dejun, la pranz sau la cina, insa, nu trebuie sa arunce vina catre comercianti.

O multime dintre produsele regasite in magazine pot fi mai daunatoare decat credem, insa, daca mizam pe un regim alimentar organic, cu siguranta suntem capabili sa obtinem o stare de bine, un organism tonifiat si de altfel sa ne simtim mai liberi de cateva kilograme. Impreuna cu unii dintre cei mai mari specialisti in nutritie, precum Dr. Oz sau Mihaela Bilic, ne-am propus sa va oferim cateva sugestii menita sa va aduca primavara in suflet si in organism.

Dietele de primavara – un adjuvant pentru tineretea corpului

Se stie ca primavara a devenit anotimpul cu cele mai multe solutii in lupta cu kilogramele in plus, insa, este momentul si cel mai potrivit pentru a aprecia valoarea nutritionala a produselor alimentare care apar in aceasta perioada. Astfel, o multime de fructe si legume, dar si produse organice ofera avantaje pentru fiecare parte din corpul nostru si ne ajuta sa reflectam asupra siluetei si a stilului nostru de viata.

produse-organice

Corpul trebuie sa fie alimentat in cele mai mici straturi, de aceea, specialistii recomanda utilizarea urmatoarelor alimente bio: morcovi, galbenus de ou, spanac, salata verde, ceapa verde, ridichi, kiwi, banane sau capsuni. Toate aceste alimente recomandate contribuie la armonia organismului din punct de vedere alimentar, dar si concureaza pentru o silueta de invidiat. Conform a ceea ce s-a mentionat, se interzice utilizarea si consumul de alimente care favorizeaza oboseala in astenia de primavara, printre care: alcoolul, consumul excesiv de glucide, mesele bogate in grasimi sau regimul alimentar haotic.

Ideale in orice dieta, de la cei mici pana la cei mari, produsele naturale si organice ale site-ului nostru ajuta pe fiecare sa isi mentina starea de bine si sa opteze pentru o varietate culinara, intarita de unele suplimente si alimente, menite sa ofere rezistenta corpului, dar si o stare de bine in fiecare zi. Cu toate ca cerealele si fructele nu trebuie sa lipseasca din regimul alimentar, acestea se vor consuma diversificat, cel putin de 5 ori pe saptamana. Este bine sa ii oferim organismului ceva care sa il anime sa arda caloriile acumulate si sa isi restructureze tesutul muscular si osos.

produse-bio

Desi suntem bine pregatiti in a da oferi sfaturi cu privire la un regim alimentar, la contitatea de produse alimentare si la orele de educatie fizica, suntem siguri ca cele ce urmeaza va vor capta atentia si va vor ajuta sa va pliati dupa primavara, pentru a inflori si a va aduce zambetul pe buze. In esenta, este vorba despre mici trucuri despre cum sa imbinati alimentele naturale, cu suplimentele si cu un regim de viata putin mai productiv.

Primavara a devenit sezonul pentru verde si crud

Cu totii cunoastem beneficiile alimentelor crude si cele regasite in stare naturala pe piata, de la producatori, insa nu trebuie sa neglijam nici ceea ce ii face bine organismului nostru. Nu putem renunta drastic la regimul alimentar cu care oganismul nostru s-a obisnutit de mai bine de 5 luni de zile.

alimenteSa incepem cu micul dejun. Este important ca micul dejun sa fie bogat in vitamine, minerale si in acelasi timp sa fie un aport grozav de lichide, pentru ca dupa 8 ore de somn, organismul cu siguranta are nevoie de lichide pentru a se hidrata. In aceasta idee, un mic dejun trebuie sa includa cel putin o ceasca de ceai sau una de cafea verde, cereale integrale, germeni de grau sau maine integrala si cu seminte. Aportul acesta nu doar ca devine o sursa excelenta de vitamine si minerale, insa, previne si constipatia si ne ajuta sa regeneram tesutul corpului.

Nu se rateaza in nicio zi masa de pranz! Este important ca pranzul sa constituie o portie saturata de ingrediente naturale si organice, dar si produse din peste, lactate, paine integrala, salate, piept de pui, cruditati, fasole sau conserve organice din legume. Tot aici, pentru un supliment de energie se aduce si aportul de seminte si nuci, seminte germinate sau alune si fistic. Acestea au un aport caloric valoros pentru organism, asigura un tranzit usor si ofera organismului imunitate, pentru a combate virusurile si microbii.

Pentru cei mai curajosi produsele organice din branzeturi sunt de un real folos, iar mezelurile vegetale, iaurtul verde si laptele proaspat bio constituie adjuvanti ai tineretii. Acestia din urma hranesc si hidrateaza organismul si il pregatesc pentru sezonul cald, cand alimentatia este din ce in ce mai usoara, iar consumul de ceaiuri, apa si sucuri naturale creste.

cina-sanatoasa

La partea de cina, organismul trebuie sa aiba in vedere faptul ca o masa copioasa si plina de grasimi va altera somnul. In esenta, se recomanda consumul de fructe de mare, de salate de cruditati, iarturi, fructe, salate de ciuperci, legume la abur si o multime de legume in stare cruda. Toate alimenteaza organismul, intaresc sistemul imunitar si ofera o mai buna circulatie a sangelui. Si pentru ca tot am ajuns la aceasta parte, este important sa se stie ca cina se va servi cu cel putin 2-3 ore inainte de somn, pentru ca o masa luata cu 10-30 de minute inainte de programul de odihna va cauza arsuri la stomac, agitatie si implicit senzatia de balonare. Deci, este de evitat!

Si pentru ca fiecare organism necesita si cate o gustare ne-am gandit sa va facem cunoscut ceea ce consuma americanii si europenii la gustari, intre micul dejun si pranz sau intre pranz si cina: capsune, iart, mere, cafea, alune, migdale, nuci, curmale, fructe de sezon sau sucuri fresh din fructe proapete si naturale. Fiecare dintre aceste produse naturale te ajuta sa iti mentii imunitatea la nivelul dorit si sa te bucuri de un corp sanatos, dar si de o minte sanatoasa. Totul trebuie sa inceapa de la cap, sa continue in intreg corpul si sa isi gaseasca alinarea in starea de bine si intinerita a sufletului!

fructe-de-sezon

Toate aceste recomandari iti sunt de folos cand te lupti si cu imunitatea scazuta a organismului. Se spune ca trebuie sa folosesti produse naturiste atunci cand ai imunitatea scazuta si sa ai grija la sensibilitatea propriului organism. Pentru acest lucru trebuie sa faci un consult medical, in ideea de a afla care sunt stimulii cei mai sensibili, la ce tipuri de virusuri poti dovedi simptome si de altfel, daca ai copii, este bine sa fii atent la bolile autoimune si la cele sistemice.

 

Cu siguranta, in magazinul nostru vei regasi o gama variata de produse bio si organice care sa te ajute in lupta cu recastigarea imunitatii propriului organism, la fel de bine cum poti sa si indepartezi simptomele dentare, musculare, limfatice, neurologice sau cele osteo-articulare. Bineinteles, nu uita nici de piele in acest sezon.

sanatate

Secretele unei pieli catifelate si sanatoase

Pe buna dreptate ca este momentul sa iesim din hibernare si sa ne antrenam cu cateva exercitii fizice in fiecare zi. Mai mult de atat, organismul trebuie sa se dezmorteasca si sa isi restabileasca legaturile musculare. De aceea, se indica o plimbare dis de dimineata, chiar si cu catelul, 30 de minute de mers pe jos in timpul zilei sau o alergare usoara dupa ce ati iesit de la munca. Si salile de sport isi aduc aportul in acest sens.

Acum ca v-ati dezmortit bine, este timpul sa aveti grija si de piele. O serie de cosmetice naturale si bio va sunt de folos, chiar daca sunteti barbat, chiar daca sunteti femeie. Indiferent de gen, pielea nu trebuie sa isi piarda elasticitatea si fermitatea. Impreuna cu cremele hidratante, uleiurile de corp si lotiunile de masaj, corpul se va mentine hidratat, isi va relua aportul de lichide pentru deschiderea porilor, dar si pentru a se alimenta in profunzine cu substante nutritive.

ceaiuri-infuzii

Poti opta si pentru infuzii din ceaiuri si plante pentru organismul tau, plante menite sa iti imbunatateasca structura capilara si sa iti redefineasca aspectul pielii. O solutie recomandata de dermatologi este sa alcatuiesti o infuzie din plante si frunze naturale, preluate din magazinele naturiste si sa le aplici in timpul dusului, care de altfel, nu trebuie sa fie realizat la temperaturi mult prea ridicate. Oricare dintre aceste trucuri te vor ajuta sa ai grija si sa iti cureti pielea, incat aceasta sa fie stralucitoare si intinerita.

Tot in categoria de intretinere si ingrijire corporala se regasesc si masajele de relaxare, pe care le poti realiza cu ajutorul produselor naturale, insa, nu uita nici de aromaterapie. Este important pentru corp si minte sa te destinzi, sa te relaxezi si sa te invalui in cele mai aromate betisoare parfumate, sa ai parte de aprinderea lumanarilor terapeutice cu rol de vindecare a stresului si a tensiunii, si, poti, la fiecare sedinta se masaj, sa te rasfeti cu sare de baie si solutii pentru baie. Acestea iti vor exfolia pielea si o vor lasa mai moale si fina la atingere. Totul este pentru rasfatul tau!

One thought on “Produsele organice sunt un miracol pentru trup, minte si spirit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.